Назва «еспресо» прийшла до нас із латини і означає «віджатий». Чашка такої кави дуже маленька, але має насичений смак, аромат та міцність. Це невелика кількість концентрованого кавового напою, коли гаряча вода проходить через каву під дуже високим тиском – таким чином виходить міцний, смачний і ароматний напій. Познайомтеся з нашими блендами для приготування ідеального еспресо.
Кавовий напій родом з Італії, який складається з 1/3 свіжоприготованого еспресо, 1/3 теплого молока і 1/3 щільної молочної піни, посипаної або шоколадом, або меленою корицею. Щоб приготувати ідеальний капучино, налийте в чашку 1 порцію еспресо, потім влийте тепле молоко і молочну піну, для пікантності посипте зверху свіжозмеленою корицею.
Класичний кавовий напій родом з Австралії, до його складу входить ароматний еспресо і ніжна молочна піна, яка вирізняється більш щільною і оксамитовою текстурою. Флет вайт дещо схожий на лате, але з більш вираженим кавовим смаком і бархатистою піною. По суті, кава в цьому напої домінує, а молоко ніжно відтіняє кавовий смак. 2
Цей кавовий напій включає в себе спінене молоко і ароматний еспресо. У ньому значно більше молока, тому напій більш вершково-молочний з ніжним кавовим смаком. Ще краса лате в тому, що його можна дуже елегантно подати, використовуючи «лате-арт» – різноманітні малюнки на молочній піні, починаючи з сердечок і закінчуючи 3D-зображеннями.
Також відомий як американо, готується шляхом делікатного вливання подвійного еспресо в гарячу воду, при цьому зберігається багата кавова крема. Додайте трохи улюбленого сиропу, щоб лонг блек став солодшим, або льоду, щоб вийшов холодний літній напій.